Andrzejkowe labiki [W-wa] - TDT/DT dla 4 na cito!
Moderatorzy: porcella, pucka69
- martu.ha
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: Andrzejkowe labiki [W-wa] - TDT/DT dla 4 na cito!
Mi możesz dać, jak będę jej zawozić laborkę do Wichurki - o ile będę
- pucka69
- Wiceprezes ds. finansowych
- Miejscowość: Warszawa - Ursynów
- Kontakt:
- martu.ha
- Kontakt:
umówimy się jakoś, muszę ogarnąć
- pucka69
- Wiceprezes ds. finansowych
- Miejscowość: Warszawa - Ursynów
- Kontakt:
Mam problem co do wielkosci klatki, nie moge kupic 100cm-owej. To chyba odpadam wg kryteriow, jesli chodzi o posiadanie dwojki świnek?
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Ale dlaczego nie? z powodu ceny, czy się nie mieści? Mam teraz w 80 dwie świnki polabo, małe, takie po 3-4 miesiące, połowa świnki dorosłej i już im jest zdecydowanie ciasno. To nie są wygórowane wymagania, one się gryzą w małych klatkach i bardzo źle czują.
- martu.ha
- Kontakt:
są różne rozwiązania i różne możliwości. jeśli taka klatka nie zmieści się tam, gdzie ma stać to można zrobić sobie zagrodę na wymiar lub np. połączyć dwie 70 w kwadrat. W tych wymaganiach bardziej chodzi o powierzchnię dla prosiaków. Ja mam np klatkę ferplast quadra, ona ma wymiary 80x80, jest w kwadracie, świnki mają nawet więcej miejsca, niż jakby była ta 100cm standardowa
- sosnowa
- Kontakt:
Ja tylko chciałam dodać, że ta świnka, którą Wichurka pogryzła była malutka. Czy to aby na pewno dobry pomysł, źeby a. łączyć ją z kimkolwiek tak szybko, b. wysyłać daleko, skoro ona ewidentnie problemów jest?
- martu.ha
- Kontakt:
Tak czy siak, dziewuchy u mnie, piękne bardzo i dzicz totalna, oczywiście agucica najgorsza
Beato, ty się dobrze zastanów, jedną ręką nie złapiesz, one nawet z dwóch się wysmyrgują
a może jednak byś wzięła Krokiet, ona do mnie w sobotę prawdopodobnie przyjedzie, ale na bardzo bardzo krótki tdt mam nadzieję.
Beato, ty się dobrze zastanów, jedną ręką nie złapiesz, one nawet z dwóch się wysmyrgują
a może jednak byś wzięła Krokiet, ona do mnie w sobotę prawdopodobnie przyjedzie, ale na bardzo bardzo krótki tdt mam nadzieję.
-
- Miejscowość: ok. Warszawy
- Kontakt:
Ale jakie daleko? Nowa Iwiczna to przed Piasecznem chyba. Trzeba szybko, ona jest zdrowa, jest chętny DS, nie ma na co czekać. Ja mam tyle świń, i tyle roboty przy nich, bo wszystko sprzątam dwa razy dłużej teraz, że nie mogę przetrzymywać świnki, której nic nie dolega. No chyba, że Ty ją weźmiesz na to łączenie.sosnowa pisze:Ja tylko chciałam dodać, że ta świnka, którą Wichurka pogryzła była malutka. Czy to aby na pewno dobry pomysł, źeby a. łączyć ją z kimkolwiek tak szybko, b. wysyłać daleko, skoro ona ewidentnie problemów jest?
Marta, a pani z Bemowa odpisała?
TM - Peppa, Matylda, Zosia i Rysia, Lusia, Carmen, Gloria, Rozalka, Tequila