Filip♥Kofi♥Bianka♥Klementyśka♥Pepa♥Jagoda♥Gloria♥Snowy♥

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Natasza
Miejscowość: Opolskie
Kontakt:

Re: Skinny:Filipek♡Kofi♥Jagódka♡Klementynka♥Peppa♡Bianka

Post autor: Natasza »

No własnie dlatego mam mętlik, ale skoro ANYA uważasz że on nie wykończy mi dziewczyn psychicznie i jest szansa że mu przejdzie ,,, to tak zrobie, a dziewczyn nie chcę rozdzielac bo one są z sobą zżyte. Dobra dałam go na doł i będę pisac. Dzięki za rady, bo nie chce robic mu wody z mózgu że raz na górze raz na dole ale jak wczoraj rzucił się na Kofi a ta biedna się darła to miałam go dosc . Ale jesli jest szansa że to minie :pray:
Moje łyse szczęście Filip jest ze mną od 15.01.2014, Kofi jest z nami od 6.06.2014, maluszki od 3.09.14 i Glorcia od 24.12.14
Filip&Kofi&Jagódka&Klementynka&Peppa&Bianka&Glorcia+2psy+2gekony
Usunięto reklamę z podpisu. W sprawie wyjaśnienia proszę o kontakt z administratorem.
Awatar użytkownika
jolka
Wiceprezes ds. adopcyjnych
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jolka »

Natasza mnie Dziewczyny poradziły, zeby raz połączone nie rozdzielać i tak zrobiłam. Jest ok teraz. No może nie kochają się, ale zaczątki małej przyjaźni są :)
Wierzę,z e w Twoim cudnym stadku tez zgoda zapanuje a Filip przyzwyczai się, że ma cały czas w koło siebie laski i nie będzie napalony je molestował non stop :fingerscrossed:
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
kleymore
Miejscowość: Zabrze
Kontakt:

Post autor: kleymore »

Nataszko nie słuchaj ANYA. Zapytałam Madzi z hodowli MyLove, która zna się bardzo na świnkach i zawsze mi pomaga, gdy mam problemy, czy to z łączeniem, czy z nadpobudliwością (np. Alfa) itd. Odpisała mi tak:

"Eh trzeba by je rozdzielić, strasznie napalony samiec. Spróbować odczekać aż mu poziom hormonów spadnie i wtedy łączyć. Dla niego nic się nie zmieniło i myśli ze może dalej je gwałcić. Serio lepiej niech je rozdzieli. Potem z łączeniem nie będzie miała takich problemów, on się musi jakby wyciszyć. Z ogierami też tak jest. Potem będzie spokój"

Dopóki poziom hormonów mu nie spadnie to będzie męczył i psychicznie i fizycznie. Nie da za wygraną, i to nie kwestia "dotarcia", a hormonów. Madzia się zna, miała różne przypadki świnek, różne historie. Ja bym posłuchała tej rady, odczekała aż się chłopak uspokoi i wtedy łączyła, jego instynkt nadal mu mówi, że może. Tak samo było z moim psem, hormony były do pewnego czasu, reagował dalej na cieczki, aż pewnego dnia coś się stało i nawet przestał reagować, gdy jakaś samiczka nieopodal miała cieczkę, a psy sąsiadów zlatywały się i koczowały. Maciuś wtedy trzymał się z dala, stał się aseksualny. (Tak, wiem, że pies to pies, ale również ma hormony, którymi się kieruje, tak jak każde żywe zwierzę, które powstało i kieruje się instynktem w celu prokreacji, nawet człowiek.)

Inne łączenie jest samych samic, albo samych samców. Wtedy mówi się: "nie rozdzielaj skoro już połączyłaś, dotrą się i będzie dobrze. Muszą ustalić hierarchię".

Łącząc kastrata z samicami (albo samicę wysterylizowaną z samcem), to całkowicie inna sytuacja, krótko po zabiegu samiec nadal myśli, że jest płodny, i że może mieć dzieciaczki. Tutaj nie ma ustalania hierarchii, przemawia przez niego popęd i intuicja, które z czasem opadną, organizm się wyciszy. Ale dopóki tak się nie stanie, będzie męczył, zaganiał, wskakiwał na nie, gonił jak szalony. Z mojego doświadczenia wiem, że napalony samiec wpada w trans i biega, dopóki kogoś nie dopadnie, a nawet jak dopadnie to chwilę odpoczywa i leci dalej gonić (Alf i jego ekscesy z chłopakami). Uwierz mi, a będzie dobrze :fingerscrossed:
PS. Oddzielając samca od samic, łącząc go po pewnym czasie i tak masz pewność, że nie rzuci się na samicę, bo samce zwykle je zaganiają, a nie biją ;) To ewentualnie dziewczyny mogą sprawić mu bęcki, ale samiec wyczuwa, że druga świnka to samiczka.
Ostatnio zmieniony 26 lis 2014, 15:07 przez kleymore, łącznie zmieniany 1 raz.
Zaffiro

Post autor: Zaffiro »

Az się boje łączenia Bobika i Lusi :?
Awatar użytkownika
jolka
Wiceprezes ds. adopcyjnych
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jolka »

no Madzia się zna... ja niespecjalnie, pewnie faktycznie inaczej jest z dziewczynami inaczej z napalonym samcem :D

dalej trzymam kciuki za łaczenia i... madre decyzje :fingerscrossed:
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Awatar użytkownika
Natasza
Kontakt:

Dlatego pytam bo sprawa wygląda tak:
*Filip potrafi się uspokoić PRZE CHWILĘ i jedzą razem i jest spokój ale zazwyczaj wygląda to tak że on ciaglę którąś goni , prawie cały czas jest w ruchu jak nie za jedną to za drugą, dziewczyny chowają się w domkach, najgorzej jest z Kofi która tylko wychyla głowę i z zębami.
*Cały czas jest tak jakby gwar, i nie jest to pikanie takie z radości ale takie awanturowanie ze złości
*no własnie wiem że u ogierów tak jest dlatego chciałam go odłączyć ale nie wiedziałam czy to nie pogorszy potem sprawy
*wczoraj jak do dałam na górę to mam wrażenie że dziewczyny od niego odpoczęły on gryzł kraty to wysmarowałam je cytryną i poszedł spac.

Dobrze że was mam :) każda uwaga jest cenna a Ty Aniu to jesteś nieoceniona to już wiesz :buzki:
a jak myślicie lepiej zostawic go na pięterku ? czy dac na dół tak jak kiedyś by l wybieg podzielony że mogły się wąchac przez kraty ?
Oczko bianeczki wygląda normalnie-zobaczymy dalej:)
wgrywam filimiki jak to wyglada w fazie łagodniejszej bez przemocy .
Ostatnio zmieniony 26 lis 2014, 16:30 przez Natasza, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje łyse szczęście Filip jest ze mną od 15.01.2014, Kofi jest z nami od 6.06.2014, maluszki od 3.09.14 i Glorcia od 24.12.14
Usunięto reklamę z podpisu. W sprawie wyjaśnienia proszę o kontakt z administratorem.
kleymore
Kontakt:

Która Ania? :szczerbaty:

Rozdzielić, żeby ich nie czuł bo będzie się tylko nakręcał i nadal hormony będą buzowały.
Awatar użytkownika
Natasza
Kontakt:

Przepraszam Cię kochana !!! kleymore oczywiście :laugh: przyzywczaiłam się że Anuleczka zawsze dzwoni i pyta w naszych sprawach, zanim ja zdąrze o tym pomyślec :) ale to chyba rodzinne :buzki:
Czyli najlepiej na pięterko ? czy może eksmisja do klatki i klatkę odsunąc od wybiegu ?tak żeby ich nie widział ?
aaaaaa żeby nie czuł ich to chyba klatkę mu zaraz urządze

a z rzeczy łatwiejszych :lol: udało mi się na kartę zniżkową wynegocjować z kancelarią niecałe 15% brutto wynagrodzenia dla nich z mojego odszkodowania a we wszystkich jest 22-25 brutto więc będzie na świnki :yahoo:
Ostatnio zmieniony 26 lis 2014, 16:43 przez Natasza, łącznie zmieniany 1 raz.
kleymore
Kontakt:

Natasza pisze:Przepraszam Cię kochana !!! kleymore oczywiście :laugh: przyzywczaiłam się że Anuleczka zawsze dzwoni i pyta w naszych sprawach, zanim ja zdąrze o tym pomyślec :) ale to chyba rodzinne :buzki:
Czyli najlepiej na pięterko ? czy może eksmisja do klatki i klatkę odsunąc od wybiegu ?tak żeby ich nie widział ?
Bo razem wpadłyśmy na ten pomysł, ale to wszystko genetyka :szczerbaty:

Ja bym dała go do klatki i z dala od dziewczyn. Zresztą wiesz, że ja z anuleczką zawsze mamy inne pomysły niż większość, ale i tak wychodzi nam to na dobre. Sprawa wygląda tak: jeżeli łączenie samców np. nie wypalało, nienawidzili się i nie dało się ich za chiny połączyć, to świnka wędrowała do osobnej klatki i innego pomieszczenia. Zapominała po pewnym czasie o drugim osobniku, np. 2 tygodnie była u rodziców, potem wracała do mnie i nagle... nagle cudownie się połączyły, bo już o sobie nie pamiętały :szczerbaty: A jeżeli nie dało się ich połączyć, ale było znośnie po tym czasie, to były razem w klatce przedzielone kratką, codziennie zamieniałam im norki. Alfowi dawałam norkę Dudy, Dudzie norkę Alfa. Potem wymieniałam im kuwety, przyzwyczaiły się do swoich zapachów, potem nie było już tak wielkiej i długiej ekscytacji po zdjęciu kratki przedzielającej.

Fiś potrzebuje spokoju, będąc obok samic ciągle będzie nakręcony, poza tym nie da Ci spać bo będzie gryzł kraty, usilnie będzie próbował się do nich przedostać. Jak dasz mu odrobinę spokoju to chłopak się zrelaksuje i troszkę opamięta, oczywiście wybiegi możesz im robić wspólne, na jakimś neutralnym terenie żeby aż tak bardzo nie czuły się pewnie o swoje terytoria. W ten sposób nie będzie i smutny, bo będzie sobie biegał, ale i też nie ciągle "napalony" bo nie będzie non stop czuł dziewuch. Niestety, musisz mu dać troszkę czasu. Taka ciekawostka: króliki mają ruję cały czas, a jak wyczują samca od razu robią się płodne, owulacja itd. Są gotowe do zapłodnienia. Tak samo świnka morska wyczuwa zapach rujki, intuicja mu podpowiada, że to dobry zapach i że trzeba... Sama wiesz.
Ostatnio zmieniony 26 lis 2014, 16:49 przez kleymore, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Natasza
Kontakt:

No tak wiemy jak to działa u facetów :laugh: najlepiej było by go dac do drugiego pomieszczenia chyba do kuchni bym go dała ...
bo jak ma sianko i legowisko to sobie siedzi grzecznie no i jak czuje cytrynę na kratach :shock: ale jak mają go laski rozpraszac to lepiej go wynieść.
No chyba założe kalendarzyk rujkowy :)
Ostatnio zmieniony 26 lis 2014, 16:50 przez Natasza, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”