★ Freddy - chłopak z garażu [Bydgoszcz] ★

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

odeta89

★ Freddy - chłopak z garażu [Bydgoszcz] ★

Post autor: odeta89 »

Hej!
Jestem Freddy, do niedawna nie miałem imienia. Kiedyś mieszkałem w domu, ale znudziłem się i wyniesiono mnie w ciasnej klatce do garażu. Latem nie narzekałem, ale wiecie, jak jest zimną... Nie przepadałem za ludźmi, pamiętałem co mi zrobili i myślałem, że wszyscy są tacy. A wtedy zjawiła się ona, kobieta-anioł, Marika i wzięła mnie do domu, którego wcześniej nie znałem. Wykąpała, wyczyściła, nakarmiła, przytuliła ... Skontaktowała się z członkiem SPŚMu i tak znalazłem się tutaj wraz ze swoją historią. Marika bardzo chciałaby mnie zostawić, ale nie może sobie pozwolić na kolegę dla mnie, ponieważ jest koszatniczkową mamą. Dzięki Marice przekonałem się, że są ludzie o dobrym sercu, którzy kochają takie futrzaki jak ja. Oswoiła mnie, wie jak lubię być głaskany, co jeść. Kocha mnie, ale daje mi szansę na poznanie kumpla i nowych Dużych.
Kumplu, Duzi? Gdzie jesteście?

Obrazek

Imię: Freddy
Adopcyjne numerki świnek: 1651
Miejscowość, w której przebywa zwierzę,oraz u kogo: Bydgoszcz, Marika/odeta89
Historia zwierzęcia, przebyte choroby: prosiak odebrany z garażu, zdrowy, oczywiście przed wyjazdem do DS obowiązkowo odwiedzimy weterynarza
Stan adopcji: wolny ,
Wszelkie dodatkowe informacje dot. adopcji zwierzęcia: do adopcji do innego samca
Kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę: PW, email: kasia.drozdowska89@gmail.com
Informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku: ja

O, a tak lubię być pieszczony (na filmiku również moi kosiowi koledzy!): https://www.youtube.com/watch?v=gE1pFtJ ... e=youtu.be

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Joanka
Moderator globalny
Miejscowość: okolice Torunia
Kontakt:

Re: ★ Freddy - chłopak z garażu [Bydgoszcz] ★

Post autor: Joanka »

Śliczny puchacz :love: :fingerscrossed: za kumpla i Dużego kochanego :D
DS:Dora i Boguś[*]Biolchema,Tedi,Abi,Stefan,Filemon,Bonifacy,Tofik,Prosiaczek,Rabarbar[/color]
DT: Nikita, Baltazar i Don Pedro, Augustyna, Augustyn, Polikarp, Witkac, Wikta
Foggy

Post autor: Foggy »

Co za ludzie! Jak można zostawić świnkę 'bo się znudziła'... Zamknąć ich w klatce tak samo! :angry:

Piękny świnkopan, oby znalazł spokój w dobrym domku do końca swych dni :fingerscrossed:
Assia_B

Post autor: Assia_B »

Ludzie to bestie... Nie wszyscy oczywiście... Jak można robić takie rzeczy... Mój Pieszczoch jest z piwnicy dla odmiany, bo też się znudził... Tak od.. Prezent dla dziecka, ale dziecko się znudziło świnką więc marsz do piwnicy... Oby Freddy znalazł takich Dużych jak Marika, którzy będą go kochać i przytulać... :fingerscrossed: za domek
nitusiek

Post autor: nitusiek »

Foggy pisze:Co za ludzie! Jak można zostawić świnkę 'bo się znudziła'... Zamknąć ich w klatce tak samo! :angry:
Foggy uwierz mi jest to możliwe, moja pierwsza świnka trafiła do mnie bo mój brat i jego kolega mieli pozbyc sie świnki, która znudziła sie kolegi siostrzenicy, juz nie bede pisac jak chcieli jej sie pozbyc ale ja powiedzialam ze sie zaopiekuje i tak od tej pierwszej Balbinki zaczęła sie moja miłosc do prośków. Szczerz powiem nawet nie wiem czy to była Balbinka czy Balbinek było to 17 lat temu.

Freddy śliczny podobny do jednego z moich poprzednich prośków :)
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Jest to prosię cudo.
Na marginesie, nasuneła mi sie dziwna refleksja. Tyle swinek fatalnie karmionych (bo przecież do tej piwnicy mu pewnie CN nie nosili......) jest puchatych i zdrowych. Czy to po prostu Opatrznosć, czy może jednak tak trzeba? Tu sie człowek dwoi i troi, majątek wydaje na żarcie z najwyższej półki, a drugi majątek musi zostawiac po renomowanych lecznicach i wpycha tym bidulom cos w kółko do paszczy i czesze i kąpie i wybiegi organizuje........A znam ludzi karmiących swinkę paskudztwem na wagę i trzymających ją juz nie powiem jak i gdzie, a prosię zdrowe jak ryba, weta na oczy nie widziało i ma się swietnie. Jakie to poruszające, może Opiekun Wszystkich Małych Stworzonek czuwa po prostu?
Może trzeba leciec po paskudna karmę????????
Rozetka

Post autor: Rozetka »

Jaka śliczna świnka :)
Trzymam kciuki za nowy domek
odeta89

Post autor: odeta89 »

sosnowa pisze:Jest to prosię cudo.
Na marginesie, nasuneła mi sie dziwna refleksja. Tyle swinek fatalnie karmionych (bo przecież do tej piwnicy mu pewnie CN nie nosili......) jest puchatych i zdrowych. Czy to po prostu Opatrznosć, czy może jednak tak trzeba? Tu sie człowek dwoi i troi, majątek wydaje na żarcie z najwyższej półki, a drugi majątek musi zostawiac po renomowanych lecznicach i wpycha tym bidulom cos w kółko do paszczy i czesze i kąpie i wybiegi organizuje........A znam ludzi karmiących swinkę paskudztwem na wagę i trzymających ją juz nie powiem jak i gdzie, a prosię zdrowe jak ryba, weta na oczy nie widziało i ma się swietnie. Jakie to poruszające, może Opiekun Wszystkich Małych Stworzonek czuwa po prostu?
Może trzeba leciec po paskudna karmę????????
ja mam inną teorię, to potwierdzone u ludzi, ale obserwuję coraz częściej u świniorów.
jak się nie wiedzie w życiu, to ma się wysoki poziom adrenaliny, generowany przez ciągły stres, niedożywienie (a wtedy cieszenie się byle jaką karmą), złe warunki (a wtedy docenia się posprzątaną raz na rok mikroklatkę).
pomagamy takim biedakom, one się przyzwyczają, luzują nóżki... kiedy nam zaufają w 100% to często coś się zaczyna dziać, bo poziom adrenaliny spada, utrzymujący się wysoki poziom kortyzolu zbiera żniwo... oczywiście to nie zasada, ale obserwuję takie przypadki (albo mocno nadinterpretuję ;))
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Chyba nie nadinterpretujesz, niestety. Turbula jest doskonałym przykładem. Także w niesamowitej skłonności do tycia -może nażera się na zapas, a może metabolizm szlag trafił, lub taka reakcja na stres.
Ale to juz nasza rola, żeby z tego te biedaki wychodziły.
Na szczęście nie u wszystkich jest tak dramatycznie.
Awatar użytkownika
Panna Fiu Fiu
Administrator
Miejscowość: Chorzów
Kontakt:

Post autor: Panna Fiu Fiu »

BARDZO PROSZĘ o aktualizowanie wątku adopcyjnego! Można to zrobić, wchodząc tutaj. Dziękuję. :)
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”