Busia - ostatnia świnka z ferajny, ODESZŁA !
Moderator: pastuszek
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Re: Busia i Pipi - poznańskie dziewczynki ;)
Cudownie!
Busia już zdrowa! A co do jej wagi to chyba będziesz musiała kłaść jedzenie daleko od niej żeby trochę pochodziła 
Pyrka
Za TM
Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM
-
atka1966
już obmyśliłam chytry plan jak rozruszać Busię
kupię taki puszorek dla świnek jakie można spotkać w sklepach (spoko - to żart
) i przyczepię do góry, nad głową na jakiejś sprężynce kawałek ogórka, tak, żeby zwisał jakieś 10cm przed oczami (przed pyskiem) i Busia chcąc go zjeść będzie musiała się nabiegać żeby go dorwać, coś w rodzaju "marchewka na kiju" przed osiołkiem...
to chyba szybko by schudła, co ?
cóż... nie jestem sadystką, nie zrobię tego oczywiście, bo zanim by schudła, to by dostała kręćka chyba, ale pomysł na kreskówkę, albo dla Kakazumy na obrazek jest dobry
kupię taki puszorek dla świnek jakie można spotkać w sklepach (spoko - to żart
cóż... nie jestem sadystką, nie zrobię tego oczywiście, bo zanim by schudła, to by dostała kręćka chyba, ale pomysł na kreskówkę, albo dla Kakazumy na obrazek jest dobry
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2014, 10:53 przez atka1966, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dzima
- Kontakt:
Ha ha ha
podejrzewam, że Busia położyłaby się i czekała aż ktoś jej poda albo Pipi go dogoni i wtedy jej zabierze 
Pyrka
Za TM
Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM
-
atka1966
Busia dostała wczoraj wieczorem ostatni zastrzyk z antybiotykiem, a wcale nie chciała wejść do transporterka, a u wetki nie chciała z kolei wyjść... czuła dobrze, że znowu będą kłuli dupkę
oczy ze strachu wybałuszyła i zastygła w bezruchu. nawet ogóra na pocieszenie nie ruszyła przez całą drogę do domu, dopiero jak wyszła do koleżanki Pipi, to obie zabrały się za ten przysmak
ale to już koniec i teraz to już tylko je czeka jedzenie i leniuchowanie i tak na zmianę 
-
StokrotkaPn
Dzielna Busia.
Może trochę nowych fotek dziewczynek?
Może trochę nowych fotek dziewczynek?
-
atka1966
no jakoś nie mam kiedy zrobić zdjęć dziewczynom
a Busia ma się w zasadzie "jako-tako" tzn. ma czasami jakieś takie zrywy, jakby znowu ją coś bolało... a raczej zabolało, może to po zabiegu, może cos innego... wet przebadał, osłuchał, sprawdził brzuszek i nie znalazł nic, nie wiadomo co i dlaczego... miała takie coś raptem dwa razy przez dwa tygodnie, raz nad ranem i raz późnym wieczorem, próbuję wykombinować po czym (może to wzdęcia
) dałam espumisan, ale nie wiadomo co ja zabolało
je, pije, siusia, bobki w normie, jak i całe zachowanie...
waga dziewuszek :
Pipi 1150g
Busia 1350g
odchudzamy odrobinkę, tzn. mniej marchewki, buraka itp., więcej siana (mają cały czas, ale wolą przecież rarytaski) i też mniej suchej karmy i kolby... czyli właściwie przez noc tylko na sianie i powinno odrobinę pomóc... bo w dzień to babcia je rozpieszcza i co godzinę przychodzi z czymś w ręku, a ja w pracy i nie zapanuję nad tym niestety !
a Busia ma się w zasadzie "jako-tako" tzn. ma czasami jakieś takie zrywy, jakby znowu ją coś bolało... a raczej zabolało, może to po zabiegu, może cos innego... wet przebadał, osłuchał, sprawdził brzuszek i nie znalazł nic, nie wiadomo co i dlaczego... miała takie coś raptem dwa razy przez dwa tygodnie, raz nad ranem i raz późnym wieczorem, próbuję wykombinować po czym (może to wzdęcia
waga dziewuszek :
Pipi 1150g
Busia 1350g
-
atka1966
dziewczynki dostały na weekend skrzyp, od koleżanki z mojej pracy

a teraz nowa moda na polarowe domki... dla świnek oczywiście
ale musiały być przetestowane
okazało się, że zastosowanie ich może być różne
w razie dokuczliwego zimna, można naciągnąć na uszy

a teraz nowa moda na polarowe domki... dla świnek oczywiście
okazało się, że zastosowanie ich może być różne

Ostatnio zmieniony 06 paź 2014, 19:48 przez atka1966, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dzima
- Kontakt:
Co za wyżerka już widzę te potoki siuśków
Twój TŻ to ma pomysły
świat mody stoi przed nim otworem
Twój TŻ to ma pomysły
Pyrka
Za TM
Za TM
-
atka1966
no sikały, sikały
kałuże
a TŻ mimo wieku jest pocieszny, ma dziwne pomysły i nie czai się zbyt długo z ich realizacją

a TŻ mimo wieku jest pocieszny, ma dziwne pomysły i nie czai się zbyt długo z ich realizacją
-
patic6
A mi uszy odmarzają w drodze do pracy, dzięki za podpowiedź