Zuzia [*], Fruzia i Matylda w Krakowie -Adopcja wstrzymana

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Zablokowany
Awatar użytkownika
etycja
Miejscowość: Kraków
Kontakt:

Re: Zuzia, Fruzia i Matylda w Krakowie -do adopcji razem

Post autor: etycja »

Z adopcji panien nic nie będzie. Dziewczyny Zuzia i Fruzia są już w mocno podeszłym wieku co widać. Zuzia schudła już, Fruzia też wygląda na zmęczoną. Niech sobie dożyją u mnie do końca życia. Matyldzie chętnie znalazłabym dom kiedy zostanie sama. Nie wiem, czy mam zdjąć ogłoszenie, czy zostawić ale już tylko Matylda będzie szukała domu za jakiś czas. W tej chwili panny trzymają się razem i są ze sobą szczęśliwe. Czy ktoś wie gdzie mogę w Krakowie kupić pewne siano? Zawsze kupuję w Wandzie duże paki ale ostatnio pachniało jak z piwnicy i nie wzięłam. Jadę zaraz do Kakadu, może tam zdobędę ale świnie muszą mieć czyste sianko do dyspozycji.
Obrazek
Awatar użytkownika
Meg
Moderator globalny
Kontakt:

Post autor: Meg »

To można powiedzieć, że Panny znalazły DS :D

Co do sianka- szczerze polecam zamówić z allegro od pana Roberta. My zamawiamy zawsze paczki 10 kg, z zaznaczeniem że prosimy o sianko zielone i delikatne, dla świnków (bo np. króliki wolą taką twardszą wersję).
Moje prosiaki się o nie zabijają, u kicajów znika w tempie expres, zawsze ślicznie pachnie i ma bardzo ładny kolor. Jedyny minus- trzeba mieć trochę miejsca w pokoju/ kawałek balkonu, żeby tą paczkę gdzieś trzymać ;-) .
Od razu jeśli ktoś jest typowym mieszczuchem może poprosić o zestaw gałązek do obgryzania, króliki polecają wszystkie :lol: .

Zapraszam do mnie jeśli tylko masz ochotę sprawdzić sobie osobiście, mam jeszcze z 8 kg. :)
MałePuchateŚwinki

Post autor: MałePuchateŚwinki »

Ojej...:( Szkoda,że dziewczynki nie znalazły domku,ale u Pani widocznie będą miały lepiej.
Awatar użytkownika
etycja
Kontakt:

Meg kochana chętnie. Czy możesz mi dać jakieś namiary na tego człowieka? Z przyjemnością Cię kiedyś nawiedzę tylko mi napisz gdzie (najlepiej PW lub sms -tel nie zmieniłam 502...)
Obrazek
Awatar użytkownika
etycja
Kontakt:

Prawdę mówiąc nie wiem co zrobić z tym wątkiem. Może niech zostanie otwarty ze względu na Matyldę, jednak Fruzia i Zuzia faktycznie mają u mnie dom spokojnej starości. Znam je na wskroś, wiem czego potrzebują, co lubią. Rozpieszczam je jak tylko mogę. Jest lato więc wszystkie smaczności są pod ręką. Pyski aż im się śmieją. Nawet nieco wycofana Matylda pędzi przed siebie gdy widzi mleczyki czy pietruszkę.
Obrazek
joasior

Re: Zuzia, Fruzia i Matylda w Krakowie -Adopcja wstrzymana

Post autor: joasior »

Przykro mi, że nikt nie chciał tak ślicznych dziewczyn. Ale można powiedzieć, że mają szczęście bo pewnie u nikogo nie będzie im tak dobrze jak u Ciebie. ;)
Awatar użytkownika
etycja
Kontakt:

Cały czas liczyłam, że mogłyby mieć a ktoś mógłby mieć cudowne stadko rozgadanych podlotków w "średnim" wieku. Teraz już nie ma co się zastanawiać bo życie u mnie miały dobre a i jesień życia postaram się zapewnić godną i urozmaiconą. Kupę życia za nami. Wspólne wypady w znane i nie nieznane, przeprowadzka, przez chwilę poczuły się jak gwiazdy pozując do zdjęć z gwiazdami muzyki. Chwile piękne i chwile złe. Poród, śmierć, choroby rozłąki i ponowne spotkania. Z jednej strony żal ze nie stanęli na drodze człowieki które dały im cały świat, z drugiej strony jestem wdzięczna, że nasza historia jeszcze nie dobiegła końca i czeka nas jeszcze parę chwil razem.
Obrazek
Awatar użytkownika
etycja
Kontakt:

Coraz mniej Zuzi w Zuzi. W tym tygodniu muszę się z nią przelecieć do weterynarza (znowu). Kapuszku gdzie jesteś? Zawsze pięknie tyła po karmach od Ciebie. Teraz to taka drobinka :cry:
Obrazek
Laraine

Post autor: Laraine »

Zuziu trzymam kciuki za Twoje zdrówko :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Ja też!