Ale się uśmiałam Myślałam, że tylko ja taka mądra
@Mikuko, u mnie jest "nie miała baba problemu, wzięła baba prosię", "po co Ci tyle tych świń", "ta świnia je lepiej ode mnie!" i mój ulubiony tekst z ekspedientek z naszego zaufanego warzywniaka: "to znowu dla tej świni co tak dobrze je?" (mój TŻ poskarżył się w warzywniaku, że prosiek dostaje same kąski a on dojada to co stare )
@ANYA To było przeznaczenie! Nie mogę się przestać śmiać...
Ale wracając do tematu, podjęłaś odpowiedzialną decyzję. To tylko świadczy o tym, że będziesz dla nich dobra. A chłopaki odnajdą dom szybko. Postaramy się o to.
Bari i Filip- zamieszkali w Olsztynie
Moderator: silje
Re: Bari i Filip- dwa minichłopaki [Sztum]- do adopcji
Trzymać kciuki, o 16 jadę po Tośkę z Bernardem i Brunem
- silje
- Moderator globalny
- Miejscowość: Sztum/Czernin
- Kontakt:
Powodzenia:)
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +22 w DT
I stało się Chłopaki na razie mocno oszołomione ale ogórkiem nie pogardziły
Re: Bari i Filip- dwa minichłopaki [Sztum]- rezerwacja:)
Silje zadne zwierzatko nie moze byc dla dziecka, poniewaz dzieci czesto nie tylko ze sa nieodpowiedzialne ale takze nie maja wyczucia. Fajnie jak dzieci dorastaja wsrod zwierzat poniewaz ucza sie wrazliwosci, ale generalnie uwazam tez ze zwierzeta sa dla doroslych. Nie wzielabym do domu zwierzatka w ktorym nie bylabym w stanie sie zakochac, bo wiem, ze byloby bardzo nieszczesliwe.silje pisze:U mnie było dość podobnie
I takie właśnie musi być podejście- świnki są głównie dla nas- dorosłych. Są bardzo absorbujące- wymagają dużo czasu, troski i uwagi.
Unikam ludzi chętnych na adopcję, kiedy wyczuję, że świnki są tylko dla dzieci. Wolę poczekać dłużej i wybrać lepiej. To nie jest dobre zwierzę dla dziecka tak naprawdę. No chyba ze dziecko jest wybitnie opiekuńcze i nie będzie wymagało od prosiaka,aby zachowywał się jak piesek.
Kija- jakakolwiek będzie Twoja (a właściwie Wasza) decyzja- będzie dobra. Świnki będą miały u Was bardzo dobry i odpowiedzialny domek. A tak jak pisałam- każda ze świnek w potrzebie właśnie na taki domek zasługuje.
- silje
- Moderator globalny
- Kontakt:
ANYA, przecież wiem . I zgadzam się z tym co napisałaś.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +22 w DT
Podbijam :)
No i czemu nie ma chętnych na te słodziaki? Ja na razie nie mogę wziąć kolejnych dwóch, buuu
- silje
- Moderator globalny
- Kontakt:
Re: Bari i Filip- dwa młodziki [Sztum]- do adopcji
No, niestety jakoś cisza. A chłopaki naprawdę cudne.
I czekają cierpliwie na swój wymarzony domek, w którym będą kochani i rozpieszczani.
I czekają cierpliwie na swój wymarzony domek, w którym będą kochani i rozpieszczani.
- silje
- Moderator globalny
- Kontakt:
Re: Bari i Filip- dwa młodziki [Sztum]- do adopcji
Jest jedna Pani bardzo poważnie zainteresowana
Na razie sobie piszemy.
Na razie sobie piszemy.