Świnkowe życie Pieszczocha [*] i Alvina [*] oraz Dastiego

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Re: Co nowego u Pieszczocha :)

Post autor: Dzima »

:fingerscrossed:
Męcz o wpa, żeby maluch szybko do ciebie trafił. Kiedy będzie oddzielony od mamy?
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Assia_B

Post autor: Assia_B »

Jak to będzie z tą dominacją to zobaczymy :) Byle mi sie nie gryzły bo nie przeżyje tego :(

Mam nadzieję, ze uda się z tą wizytą w miarę szybko :)
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Z tym dominantem to jest tak (moja diagnoza opiera się na lekturze wielu wątków na forum), że to zależy od konkretnego układu w takim samym lub pzynajmniej istotnym stopniu, jak od charakteru świni. Ileż to razy powtarza się schemat, że dominowany w pierwszym związku dominuje w drugim? Gnębiony, nie dominowany, Leszek u Silje stał się tyranem po wyzwoleniu z ucisku.
Rudasek może dojść do wniosku, że starszy brat jest jednak szefem, albo przeciwnie, starszemu bratu zaimponuje odwaga malucha. Rudy ma teraz w stadzie mamę, siostrę i brata, który może byc trochę od niego słabszy charakterologicznie. W innym stadzie może trafić n asilnijszego i być betą, a szaruś trafi na słabszgo i zadowodzi ewoluując w typ macho :)
Będzie dobrze.
Assia_B

A zapomniałam się jeszcze pochwalić, że mój narzeczony nauczył Pieszczosia wychodzi z mieszkanka jak nie ma barierki :) Teraz wyskakuje i czeka na nas na kocyku, który jest przed domkiem :)
ANYA

Post autor: ANYA »

Sosnowa do Twoich obserwacji tez sie wtrace...
Wezmy Alfa jako przyklad. Alf od malego byl zdominowany i gnebiony przez Ryana az w koncu dorosl i sie postawil do tego stopnia, ze musialam ich oddzielic. Ryan mieszka z Lewisem a Alf sam.
Probuje Alfa polaczyc z agresywniejszym swinkiem, ale to wlasnie Alf jest tym dominantem. Jak narazie dominuje.
Dodam tez ze kazda proba polaczenia Alfa z jakas swinka konczyla sie skrzywdzeniem przez Alfa tej wlasnie swinki.
Alf spokojny, tchorzliwy swinek a do innych swinek dominant.
Awatar użytkownika
joaś
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: joaś »

Wychodzi na to, że co proś, to zagadka ;)
Ale to w takim razie tym bardziej nie ma się co nastawiać - co będzie, to zależy od świnków, a my możemy trzymać kciuki, żeby bezzębnie poszło :)

Assia - tak coś czułam, że nowy dom, nowe wyzwania, nowe umiejętności :lol: Fajnie, że Pieszczoch się rozkręca!
Assia_B

Też się cieszę, że się rozkręca...

Póki co z WPA nie najlepiej mi idzie.. no ale czekam na odpowiedź od jeszcze jednej osoby...
ANYA

Post autor: ANYA »

Predzej czy pozniej znajdziesz kogos :D eh wiem, ze pewnie chcialabys swinke na juz ale warto czekac...
Assia_B

I tak będę musiała czekać.. :) Dam radę :)
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Czekaj cierpliwie, bo na tego ukochanego wypatrzonego prośka trzeba poczekać, coś o tym wiem :roll:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”