martuś pisze:W Polsce jakoś mało spotyka się baldwidy (skinków jest zdecydowanie więcej)
Zdjęcia przytulonych świnek cudowne. Najpierw Alfik liże Tofika a później Tofik Alfik
W Polsce jest tylko jedna hodowla baldwinów, dlatego ceny są o wiele droższe niż za skinny

Poza tym, teraz to skinny można już kupić w zoologu (czego oczywiście nie polecam), a baldwiny nigdzie indziej niż z hodowli. Tofiś jest np. anglikiem. Śmieję się, że pewnie nie rozumie tego, co Alf do niego kwika i dlatego jest spokój
Natasza pisze:ten baldwinek jest cudowny !!!!!!!!!!!!!!! tak jak średnio mi się podobają to ten skardł moje serce. Piękności
Tofuś wygląda jak waran

Skinny są bardziej popularne, bo o baldwinach powiadają, że są szorstkie w dotyku. To nie prawda, są troszkę inne - gumowate. Alberta głaskałam jednym ruchem ręki, a na Tośku mi się ręka przycina w kilku miejscach. No i baldwiny często mają zapalenie mieszków włosowych, a skiniaki rzadko kiedy, bo jednak meszek posiadają, baldwiny całe owłosienie tracą za młodu. Tą rasę trzeba po prostu kochać
Wykorzystam sytuację i jeszcze raz podziękuję Madzi z MyLove za Skywalkera