Świnkowe życie Pieszczocha [*] i Alvina [*] oraz Dastiego

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

ODPOWIEDZ
Assia_B

Re: Co nowego u Pieszczocha :)

Post autor: Assia_B »

Póki co stanęły, bo praca itp, ale dziś byliśmy w Castoramie po takie drewniane kołki i być może jutro ruszymy dalej z budową. Został już tylko przód zagródki, która będzie wykończona drewnianym płotkiem :) Będzie wyjmowany, żeby na czas naszej obecności w domu Pieszczoś mógł mieć otwartą zagródkę, a jak nas nie ma to zamkniętą :)
Zaffiro

Post autor: Zaffiro »

Tylko pogratulować inwencji twórczej :D :buzki:
Assia_B

Dziękować :D Oby wszystko się udało i, najważniejsze, żeby świnek chciał się przeprowadzić :D
Majka745

Post autor: Majka745 »

Na pewno będzie chciał. ;) A planujesz coś jeszcze do tej nowej klatki, jakieś półeczki czy hamaczki, czy coś?
Assia_B

Póki co planuję przeniesienie drewnianego mostku z obecnej klatki oraz zakup domku, już mam wybrany. Co do hamaczków itp. to nie wiem, bo Pieszczoch miał kiedyś taki materiałowy materacyk i w ogóle się nim nie interesował... Poprosiłam mamę, żeby zrobiła norkę na drutach, zobaczymy czy mu się spodoba :)

Dziś niedziela, a praca wre :) Piłujemy drewno na płotek z przodu domku :)

Zapisaliśmy się też do weterynarza na środę... Innego niż zwykle na konsultacje... Pieszczoch cały czas się drapie i po kilku wizytach i różnych lekach nadal jest tak samo... Idziemy do SmartVeta w Silesi w Katowicach. Boję się trochę rachunku za wizytę w takiej klinice, ale chcę pomóc Pieszczosiowi :)
Majka745

Assia_B pisze:Boję się trochę rachunku za wizytę w takiej klinice, ale chcę pomóc Pieszczosiowi
No pewnie, że trzeba pomóc. ;) A jak długo on się tak drapie? Wiem, że gdzieś pisałaś o ściółce, a może to uczulenie na karmę?
Assia_B

W sumie troche ponad miesiąc... Najpierw dostał Ivomec na pasożyty, potem Dexasone na odczulenie, na koniec wet kazał zmienić podłoże no i chwilowo było jakby lepiej, ale od paru dni znów jest nie najlepiej... Drapie się i gryzie, najbardziej po łapkach i uchu :( Postanowiliśmy iść do lepszej kliniki, może mając lepszy sprzęt do badań coś zaradzą...
Zaffiro

Post autor: Zaffiro »

Oby wizyta w klinice coś pomogła bo szkoda żeby Pieszczoch się męczył ;)
Majka745

Trzymam kciuki, że wizyta w tej klinice znajdzie przyczynę tego ciągłego drapania. :fingerscrossed: I właśnie Maja1983, też jestem zdania, że Pieszczoch dość już się wycierpiał.
Assia_B

Oby wszystko się dobrze skończyło i Pieszczoś przestał się drapać :) A potem już sama radość - nowy domek :) Dzisiaj nie skończymy bo trzeba wierci, a w niedziele to damy sobie spokój ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”