Dawno nie zaglądałem
Dzięki, Anuleczka, pogadam z wetką, choć u samczyków to chyba trochę inny mechanizm działa.
Na razie to od wczoraj po konsultacji wet. zmieniłem dietę, włączyłem dużo warzyw i owoców i zawiesiłem dokarmianie. Całkiem ładnie je, ale chwilowo schudł ok. 10g. Będę obserwował, jeśli nadal będzie chudł, wracam do dokarmiania.
Złogi w układzie moczowym - obserwacja przypadku
Moderator: Dzima
- Elurin
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: Złogi w układzie moczowym - obserwacja przypadku
Peu importe notre âge
On est tous écoliers
Il faut tourner des pages
Réapprendre à voler
Par Lynda Lemay
On est tous écoliers
Réapprendre à voler
Par Lynda Lemay
Elurin zupelnie tak samo działa. Smaruje się miejsce bolące ,to właściwie maść ludzka na hemoroidy Mój wet jak przeczytał składniki to stwierdził,że jak najbardziej może być.Jeśli nie szkodzi a pomaga to czemu nie.Tą maść stosuje doraźnie tylko wtedy, kiedy ból jest mocny.Widzę,że Agatka nie protestuje , wręcz się nastawia do smarowania Kilka minut po smarowania bierze się za jedzenie i wygłupy.
- Elurin
- Moderator globalny
- Kontakt:
Gilbert ma zapalenie pęcherza, jedzie na enroxilu od 10-go lipca do niedzieli 20-go. W poniedziałek 21-go kontrola u dr Judyty. Ostatnio jest bardzo mało aktywny i dużo śpi, podejrzewam połączenie bólu i upałów. Dołączyłem do diety pomidora, ładnie pojada, ale kapryśnie.
Peu importe notre âge
On est tous écoliers
Réapprendre à voler
Par Lynda Lemay
On est tous écoliers
Réapprendre à voler
Par Lynda Lemay
U mojej ból ustąpił. Od ponad miesiąca nie płacze przy sikaniu. Co kilka dni daję jej skrzyp. Wysikuje białą gęstą maź.
- Elurin
- Moderator globalny
- Kontakt:
02.08. - stan tradycyjnie bez zmian, mocz już OK, trochę utył, do 989g przedwczoraj, dziś rano 968g. Od dziś włączam shilintong, 1/2 tabletki 2xdziennie przez 4 dni, potem 1 2xdziennie przez 7 dni.
Peu importe notre âge
On est tous écoliers
Réapprendre à voler
Par Lynda Lemay
On est tous écoliers
Réapprendre à voler
Par Lynda Lemay
- Elurin
- Moderator globalny
- Kontakt:
12.08. stan nieco lepszy, chyba pomogła poprawa pogody. W piątek 8-go był na pilnej kontroli ze względu na to, że wydawał dzień wcześniej przez kilkanaście sekund dziwne odgłosy (coś między kichaniem a kaszlem), stan oceniony jako bardzo dobry. Ze względu na to, że przypuszczalnie boli go układ moczowy, dostał zastrzyki tolfiny na 3 dni. Przez miniony tydzień znów przytył do 980-990g i mniej więcej utrzymuje wagę, zależnie od częstości dokarmiania. W klatce nadal dużo sypia, ale zaczął jeść więcej soczystych, zwłaszcza polubił arbuza. Na spacerach aktywniejszy.
Peu importe notre âge
On est tous écoliers
Réapprendre à voler
Par Lynda Lemay
On est tous écoliers
Réapprendre à voler
Par Lynda Lemay