Toffi & Duduś [*]
Moderator: pastuszek
- Jack Daniel's
- Miejscowość: Częstochowa/Warszawa
- Kontakt:
Re: Albert, Alf i szczurza gromada.
Enroxil to to samo, co baytril. Antybiotyk o nazwie enrofloksacyna.
Podpis usunięty przez administratora.
-
- Miejscowość: Zabrze
- Kontakt:
Zrobiłam przegląd zębów Alf vs Albert i zauważyłam pewne niezgodności, być może to jest głównym powodem problemów z jedzeniem?
Zdolności plastycznych nie mam, ale może obrazek jakoś to przedstawi.
Po lewej uzębienie Alfa przy otwartym pyszczku, na dole po lewej przy zamkniętym. Po prawej Alberta i w dolnym prawym również.
Ma tak jakby przesuniętą, krótszą dolną żuchwę, w taki sposób, że ząbki nie stykają się ze sobą i robi się prześwit przez który nie może przemielić jedzenia. Co to może być? Ja już nie mam sił...

Zdolności plastycznych nie mam, ale może obrazek jakoś to przedstawi.
Po lewej uzębienie Alfa przy otwartym pyszczku, na dole po lewej przy zamkniętym. Po prawej Alberta i w dolnym prawym również.
Ma tak jakby przesuniętą, krótszą dolną żuchwę, w taki sposób, że ząbki nie stykają się ze sobą i robi się prześwit przez który nie może przemielić jedzenia. Co to może być? Ja już nie mam sił...

Mój Hassan też tak ma. Na RTG było widać, że ma krótszą żuchwę. Wetka powiedziała,że może to powodować problemy z nierównym ścieraniem zębów. Na szczęście minął ponad rok i na razie nic się nie dzieje. Czasem tylko kaszle i się dławi, kiedy zbyt łapczywie je- trawę na przykład, bo trudniej mu przesuwać większą ilość pokarmu w pyszczku.
-
- Kontakt:
Albercik w tej chwili jest w dunie chorobowej żeby Alf mu nie dokuczał. Waży 1080g mimo dokarmiania. Kupiłam dodatkowo gerberki i zmieniłam karmę na bardziej sytą, mielę warzywa. Jutro idziemy do weterynarza zobaczyć, czy nie ma kieszonek. Jest źle, ale w chorobówce troszkę się opamiętał i nawet sam zjadł listek bazylii (pokrojony na milimetrowe paski), i kawałeczek marchewki.

Trzymamy kciuki za Czarną Kluskę i czekamy na wieści od weta jutro! 

-
- Kontakt:
Zadzwoniłam dzisiaj do dra Bożydara, właśnie zbieramy się z Albercikiem.Na tę chwilę nie schudł. Waży nadal 1080g, w nocy nie potrafię spać więc karmiłam go jeszcze o 4 rano, zjadł dużo.
Albercik protestuje przy karmieniu ręcznym, nie kwiczy za jedzeniem, zachowuje się jak anorektyk. Jedzenie ble ble i najlepiej wypluć. Gerberki ble, papka ble, nawet ogórek ble! Echhh
Trzymajcie proszę kciuki.
Albercik protestuje przy karmieniu ręcznym, nie kwiczy za jedzeniem, zachowuje się jak anorektyk. Jedzenie ble ble i najlepiej wypluć. Gerberki ble, papka ble, nawet ogórek ble! Echhh

Trzymajcie proszę kciuki.
- dortezka
- Miejscowość: Wrocław
- Kontakt:
trzymamy kciuki

Wątek moich Pipulek: 
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658
Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215

http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658
Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy

-
- Kontakt:
Wracały od weterynarza
Mimo poprzednich wizyt i wmawiania nam, że ząbki są ok okazało się u dra Bożydara, że tylne zęby zaczęły wrastać się w język, raniąc go. Sama się bardzo zdziwiłam - ząbki zostały skrócone bez narkozy
Albercik siedział grzecznie i w ogóle się nie wyrywał
Do trzech dni powinien zacząć jeść, więc intenywnie karmimy żeby nie chudł.
Proszę o kciuki!!!

Mimo poprzednich wizyt i wmawiania nam, że ząbki są ok okazało się u dra Bożydara, że tylne zęby zaczęły wrastać się w język, raniąc go. Sama się bardzo zdziwiłam - ząbki zostały skrócone bez narkozy

Proszę o kciuki!!!