Toffi & Duduś [*]

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jack Daniel's
Miejscowość: Częstochowa/Warszawa
Kontakt:

Re: Albert, Alf i szczurza gromada.

Post autor: Jack Daniel's »

Kieszonki się nie zrobiły, przy dziąsłach, jak ma Morrigan?
Podpis usunięty przez administratora.
anuleczka

Post autor: anuleczka »

JD a jakiej strzykawki używasz do dokarmiania? i co w związku z tym jakby się zrobiły te kieszonki ?
Awatar użytkownika
Jack Daniel's
Kontakt:

Zwykłej takiej, 3 ml z zielonym tłokiem. W kieszonkach lubi się gromadzić pokarm i sierść. Czasem mogą się od tego robić stany zapalne i wtedy prosiaka boli pyszczek i nie chce jeść. Trzeba co jakiś czas czyścić.
kleymore
Miejscowość: Zabrze
Kontakt:

Post autor: kleymore »

Jaką karmą dokarmiasz? I jak czyści się takie kieszonki? Miał oglądane zęby i powiedziano, że jest ok, do tego przycięte.
anuleczka

Jack Daniel's pisze:Zwykłej takiej, 3 ml z zielonym tłokiem. W kieszonkach lubi się gromadzić pokarm i sierść. Czasem mogą się od tego robić stany zapalne i wtedy prosiaka boli pyszczek i nie chce jeść. Trzeba co jakiś czas czyścić.
ja kupiłam strzykawke 10 ml ale i tak problem, bo strzykawka się zatyka a i tak prawie sama woda z niej leci :(
jak tu więcej pomóc ? nie mam wyobraźni ... tylko szkoda świniaczka
Awatar użytkownika
Jack Daniel's
Kontakt:

Kieszonki się czyści pod narkozą, bo to zabieg bardziej absorbujący od przycinania zębów. No i trzeba czasem większej precyzji, więc prosiak kategorycznie nie może się poruszać. Obecnie karmię mieszanką RodiCare Basic / siemię lniane / płatki owsiane 1:1:1 ale dlatego RodiCare, bo innej karmy (CC, CN, kapuszkowa, Beaphar Care +) nie chciała jest. Widać kozieradka działa jak narkotyk.

Jak się zatyka, to trzeba lepiej zmielić karmę.
anuleczka

Jack Daniel's pisze:Kieszonki się czyści pod narkozą, bo to zabieg bardziej absorbujący od przycinania zębów. No i trzeba czasem większej precyzji, więc prosiak kategorycznie nie może się poruszać. Obecnie karmię mieszanką RodiCare Basic / siemię lniane / płatki owsiane 1:1:1 ale dlatego RodiCare, bo innej karmy (CC, CN, kapuszkowa, Beaphar Care +) nie chciała jest. Widać kozieradka działa jak narkotyk.

Jak się zatyka, to trzeba lepiej zmielić karmę.
no to pięknie :( skinny nie tolerują za dużo narkozy tak powiedziała hodowczyni z ufo . Ponoć są trudne do usypania a jeszcze trudniejsze do wybudzenia :? zmieniliśmy już z vl crisby na cc
Ostatnio zmieniony 09 sie 2014, 13:07 przez anuleczka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jack Daniel's
Kontakt:

Dlatego się wziewnej używa...
UFO, UFO... coś mi się obiło o uszy z tą hodowlą. Coś chyba niezbyt pozytywnego.
A nie, UFO jest ok :) Musiałem sprawdzić.
kleymore
Kontakt:

Jest możliwe, że mamla tak jedzenie przez to, że dopiero skrócono mu zęby? Dostał listek bazyli i pomamlał, nie ugryzł. Dopiero jak oderwę mu kawałek i wsadzę delikatnie do pyszczka to przenosi go na tylne zęby i mieli językiem. Nie używa przednich zębów, ale co dziwne: na rękach łapie przednimi ząbkami za paznokieć, tak jak zawsze... Ja już naprawdę nie mam pomysłów.
kleymore
Kontakt:

Jack Daniel's pisze:Dlatego się wziewnej używa...
UFO, UFO... coś mi się obiło o uszy z tą hodowlą. Coś chyba niezbyt pozytywnego.
A nie, UFO jest ok :) Musiałem sprawdzić.
Albercik jest z UFO, Agatka także, dlatego zwykle jak mamy jakieś problemy to dzwonimy do hodowczymi z zapytaniem. Oczywiście wraz z wizytą u weta.
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”