Alternatywa dla dry bed?

Czyli jak powinna mieszkać świnka

Moderator: Pulpecja

ODPOWIEDZ
Ayako

Alternatywa dla dry bed?

Post autor: Ayako »

Witam, zbudowałam dla mojej świnki morskiej wybieg płotkowy łączony z klatką 90 cm za pomocą drewnianych mostków. Jak ostatnio mierzyłam całość wynosi 90 cm x 150-160 cm. W klatce mam trociny a na wybiegu cerata a na to kocyki na zmianę z matami łazienkowymi. Ostatnio w internetowym sklepie zooplus natrafiłam na duży kocyk przeznaczony teoretycznie dla psa z miękkiego flauszu w wymiarach 150x100. Byłby idealny na taki wybieg. Zamiast układania kilku mat/kocyków rozłożyłabym jeden duży. Dodam, że nie jest taki drogi jak dry bed, kolorystycznie też prezentuje się bardzo ładnie. Czy ktoś spotkał się/ używał taki oto kocyk? Czy dla świnek byłby odpowiedni?

http://www.zooplus.pl/shop/psy/legowisk ... erki/32120
Majka745

Re: Alternatywa dla dry bed?

Post autor: Majka745 »

Ayako, kocyk, to kocyk i myślę, że dla świnek nie ma większego znaczenia, jaki to koc, z czego jest zrobiony, czy jakiego jest koloru... A kocyk wygląda na bardzo milusi i myślę, że świnką się spodoba. A tak w ogóle, to sama go niedawno oglądałam ;)
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Mam ten kocyk i powiem, że na kolankowanie jest idealny, ale do klatki bym go nie dała. Jest bardzo cienki i kiedy świnka zrobi siku od razu nasiąka i siku wręcz się po nim rozpływa. Do tego łapie wszystkie kłaki i ciężko się go czyści.
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Majka745

Post autor: Majka745 »

W takim razie dobrze, że go nie zamawiałam :102: Szkoda tylko, że taki cienki, bo wydawał się całkiem fajny
ODPOWIEDZ

Wróć do „Świnkowe mieszkanie”