* Imię świnki- Soja
* Wiek świnki- ok 4 mies
* Płeć - samiczka
* Numer adopcyjny - 1493
* Miejscowość, w której przebywa zwierzę,oraz u kogo- Sztum, silje
* Historię zwierzęcia, przebyte choroby- świnka uratowana z pseudohodowli. W dniu przejęcia była w bardzo zaawansowanej ciąży- po trzech dniach urodziła dwa zdrowe maluszki
* Informacje dot. diety,- Cavia natura, kukurydza, ogórek, jabłko, seler naciowy, pomidor, trawa, ziółka i siano
* Stan adopcji- już w DS u p. Eweliny z Nowego Miasta Lubawskiego
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji razem z córeczką Finką
* Kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę- PW na forum, lub mail silje_xx@wp.pl
* Informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku- ja:)
Soja
* Imię świnki- Finka
* Wiek świnki- 9 dni (ur. 30.06.2014)
* Płeć - samiczka
* Numer adopcyjny - 1494
* Miejscowość, w której przebywa zwierzę,oraz u kogo- Sztum, silje
* Historię zwierzęcia, przebyte choroby- świneczka urodzona już u mnie, wygląda na zupełnie zdrową:)
* Informacje dot. diety,- Cavia natura, kukurydza, ogórek, jabłko, seler naciowy, pomidor, trawa, ziółka i siano- wszystkiego po kolei sobie próbuje
* Stan adopcji- już w DS u p. Eweliny z Nowego Miasta Lubawskiego
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji razem z mamusią- Soją
* Kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę- PW na forum, lub mail silje_xx@wp.pl
Finka
Dziewczyny razem
Adopcja oczywiście na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej.
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 100cm długości), karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Ważne jest dla mnie, aby osoby chętne na przygarnięcie świnki wykazywały szczere zaangażowanie w proces adopcyjny Proszę zapoznać się z http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=18&t=128 oraz http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=18&t=129.[/color]
Parę zdjęć archiwalnych, jeszcze z okresu, kiedy przy mamie Soi był synek Bari
Fotki trochę ciemne, ale nie chciałam maluchom błyskać fleszem.
Bari - mały świnkochłopiec będzie miał osobny wątek adopcyjny- razem z kolegą
Soja i Finka- już w swoim domku:)
Moderator: silje
- silje
- Moderator globalny
- Miejscowość: Sztum/Czernin
- Kontakt:
Soja i Finka- już w swoim domku:)
Ostatnio zmieniony 10 sie 2014, 13:41 przez silje, łącznie zmieniany 11 razy.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +18 w DT
- Cynthia
- Moderator globalny
- Miejscowość: Kęty/Zielonka
- Kontakt:
- silje
- Moderator globalny
- Kontakt:
Re: Soja, Finka i Bari [Sztum] - na kwarantannie
Dziś mają 11 dni, a rosną w oczach. Swoją drogą- mamusia jest jeszcze bardzo młodziutka i chuda.
Myślę, że te maluchy szybko ją przerosną.
Chwilami cała trójka bardzo radośnie sobie dokazuje- mama równo z dzieciakami. I właśnie wtedy widać, że ona właściwie tez jeszcze dzieciak jest.
Myślę, że te maluchy szybko ją przerosną.
Chwilami cała trójka bardzo radośnie sobie dokazuje- mama równo z dzieciakami. I właśnie wtedy widać, że ona właściwie tez jeszcze dzieciak jest.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +18 w DT
- silje
- Moderator globalny
- Kontakt:
Re: Soja i Finka [Sztum] - do adopcji po 30 lipca
Z racji tego, że Bari osiągnął już poważny wiek 21 dni- został oddzielony od mamusi i siostry.
Mieszka już z innym kolegą- są na etapie poznawania się. A że w tym wieku szybko zawiera się znajomości- mam nadzieję, że chłopcy się dogadają bez najmniejszych problemów i do adopcji pójdą razem.
Soja i Finka mają się dobrze, z tym, że mamusia trochę słabo przybiera na wadze- mimo, ze apetyt ma niezły. Dajemy kropelki wzmacniające i obserwujemy. Humor obu dziewczynom dopisuje- oby tak dalej:)
Mieszka już z innym kolegą- są na etapie poznawania się. A że w tym wieku szybko zawiera się znajomości- mam nadzieję, że chłopcy się dogadają bez najmniejszych problemów i do adopcji pójdą razem.
Soja i Finka mają się dobrze, z tym, że mamusia trochę słabo przybiera na wadze- mimo, ze apetyt ma niezły. Dajemy kropelki wzmacniające i obserwujemy. Humor obu dziewczynom dopisuje- oby tak dalej:)
Re: Soja i Finka [Sztum] - do adopcji po 30 lipca
Jakie piękne kruszyny... Ale cóż, po mamie. A mama niech przybiera!
- silje
- Moderator globalny
- Kontakt:
Re: Soja i Finka [Sztum, pomorskie] - do adopcji
Przybiera, przybiera
Waga dziewczyn na dzień dzisiejszy:
Soja- 562g
Finka- 271g
W pierwszym poście dodałam dzisiejsze fotki- bardziej reprezentacyjne
Waga dziewczyn na dzień dzisiejszy:
Soja- 562g
Finka- 271g
W pierwszym poście dodałam dzisiejsze fotki- bardziej reprezentacyjne
Finka ma cudowne kolorki i w sumie jak się zastanowić, to jest podobna do mamy
- silje
- Moderator globalny
- Kontakt:
Uwaga- chwalimy się
Soja, Finka, oraz całe stado moich tymczasowiczów dostało paczkę żywnościową od firmy
Herbal Pets
Serdecznie dziękujemy!
Soja, Finka, oraz całe stado moich tymczasowiczów dostało paczkę żywnościową od firmy
Herbal Pets
Serdecznie dziękujemy!