Toffi & Duduś [*]

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

ODPOWIEDZ
anuleczka

Re: Sześć świń i ani jednej więcej. Zabrzańskie zoo ;)

Post autor: anuleczka »

ruby pisze:Moze zostaw go w osobnej klatce,niech ma ten swoj dom.
wyjątkowo był grzeczny sam ze sobą w osobnej klatce :o
ANYA pisze:
A nie mozesz doadoptowac swinki dla niego? I kupic np 120 klatke?
...i ani jednej więcej :pray: :pray: (jak w temacie)
Awatar użytkownika
Pulpecja
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: Pulpecja »

kleymore pisze: Pisałam już, ja nie dotykam świnek mamy, ona nie dotyka świnek moich. Poza tym, Alf zachowuje się tak od przyjścia do mnie, a jak wiadomo samiczki moja mama ma od niedawna.

Ja chyba śmiem twierdzić, że ludzie nie odróżniają domów wielopoziomowych i wielorodzinnych i są przekonani, że jak członkowie rodziny mieszkają pod sobą/nad sobą to śmigają sobie po domach tak o bez większego powodu. Otóż kochani nie. Każdy ma swój klucz i swoje osobne wejście.
Ale z tytułu wynika zupełnie co innego. "Sześć świń i ani jednej więcej" sugeruje, że one są razem. Przecież nikt nie wie, jaka jest Wasza sytuacja mieszkaniowa. Skoro jesteście matką i córką i mieszkacie w jednym domu, to mało prawdopodobne, żeby ktoś od razu pomyślał o domu wielorodzinnym (przynajmniej ja - nie).
Wiesz, że świnki (ich los i dobro) wzbudzają tu wielkie emocje. Ale to wszystko z miłości do tych mordek. Ja wierzę, że Twoje wahania też są tą miłością spowodowane. W końcu śledzę wątek Twoich świnek jeszcze od starego forum. Współczuję Ci i życzę, najlepszego rozwiązania dla wszystkich.
kleymore
Miejscowość: Zabrze
Kontakt:

Post autor: kleymore »

Alf zostaje.
Awatar użytkownika
Chryzantem
Miejscowość: Katowice
Kontakt:

Post autor: Chryzantem »

siedzi osobno? kurczę, patrząc na zdjęcia nigdy bym nie pomyślała że Alf to taki zbój. zawsze podziwiałam że trzymają się razem w trójkę (teraz czwórkę).
kleymore
Kontakt:

Siedzi z chłopakami, tyle nad nim pracowałam, że i teraz mi się uda.
Awatar użytkownika
Chryzantem
Miejscowość: Katowice
Kontakt:

Post autor: Chryzantem »

powodzenia :fingerscrossed: wiem że chcesz dla nich jak najlepiej, w końcu każdemu z nas tutaj chodzi tylko o dobro świnek.
moje dziołchy też na początku się nie dogadywały, są już razem rok a nadal są między nimi spięcia, strzelanie zębami i nie tylko (bywa, że znajduję strupek na nosie albo uchu u którejś), ale poza tymi konfliktami to jakoś się tolerują. a najbardziej się kochają jak już wiedzą że będą kąpane :szczerbaty:
kleymore
Kontakt:

Gang Alfa. Czyli szalony czteroświń.

Z powodu niedomówień zmieniam tytuł wątku i zakładam mamie osobny dla jej dziewczyn ;)
Casia

Re: Gang Alfa. Czyli szalony czteroświń.

Post autor: Casia »

:yahoo: :yahoo: :yahoo: :buzki:

bo kto jak nie Ty ? :fingerscrossed:
kleymore
Kontakt:

Niestety, staruszek Benji odszedł od nas. Dzisiaj w naszym domu zawitała Tosia, w której od razu się zakochałam.
Antosia jest bardzo szybkim stworzonkiem i bardzo ciężko robiło mi się jej zdjęcie :szczerbaty: Przez całą drogę lizała mnie po palcach i zerkała spod rękawa co robię. Potem rozłożyła się i spała :love:
Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
anuleczka

Post autor: anuleczka »

:love:
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”