Toffi & Duduś [*]
Moderator: pastuszek
-
- Miejscowość: Zabrze
- Kontakt:
Re: Sześć świń i ani jednej więcej. Zabrzańskie zoo ;)
Ty zawsze tak pozmieniasz fotki, że potem płaczę ze śmiechu 

-
- Kontakt:
Tyle miłości

Coś mi śmierdzi pod nosem

"Mów mi ruby Beny"

Aishka

Coś mi śmierdzi pod nosem

"Mów mi ruby Beny"

Aishka

-
- Kontakt:
Alfuś to zawodowy mimMarcelina pisze:Uwielbiam miny Alfa

A tutaj jeszcze dziewczęta

-
- Kontakt:
Prawdopodobnie będę musiała oddać Alfa... Alfuś lgnie do chłopaków, a one się zaczęły buntować i strzelają na niego zębami. On chodzi, zagania ich, tańcuje i grucha, a one od razu odpowiadają zębami. Usilnie stara się ich do siebie przekonać, ale nici z tego. Próbowałam go rozdzielać to chodzi i strzela zębami ze złości. Boję się, że jakiegoś dnia po prostu się na siebie rzucą...
EDIT: prosiłabym o ewentualne informacje do kogo musiałabym się zgłosić.
EDIT: prosiłabym o ewentualne informacje do kogo musiałabym się zgłosić.
Gryzie ich? Daje im jeść po tym jak sam zje?
Moim zdaniem za dużo cech staramy się przypisać świnkom i wydają nam się okrutne itd, a one po prostu postępują zgodnie z tym jak zachowują się w stadzie. Samic Alfa musi mieć "twardą rękę", a uległa świnka może się czasem postawić. No tak to jest i nie ma co z tym walczyć. Patrz na nich, staram się nie wtrącać i pozwolić im kłócić się do woli. Nikt na tym raczej nie cierpi, uległa świnka nie użala się nad sobą tylko kombinuje jak uniknąć gorszej pozycji w stadzie i jak najsmaczniejsze rzeczy zjeść.
Poza tym - ja nie wiem ile masz i jakie świnki, ale coś mi się wydaje, że masz też samice obok? To może potęgować zachowanie samca. Musi męczyć innych, bo jakby co, to on chciałby pokryć samice, a oni mają nawet na nie nie patrzeć
Pozbędziesz się Alfa to pozostali mogą zacząć ustalać kto będzie najważniejszy. Problem wcale się nie rozwiąże.
Moim zdaniem za dużo cech staramy się przypisać świnkom i wydają nam się okrutne itd, a one po prostu postępują zgodnie z tym jak zachowują się w stadzie. Samic Alfa musi mieć "twardą rękę", a uległa świnka może się czasem postawić. No tak to jest i nie ma co z tym walczyć. Patrz na nich, staram się nie wtrącać i pozwolić im kłócić się do woli. Nikt na tym raczej nie cierpi, uległa świnka nie użala się nad sobą tylko kombinuje jak uniknąć gorszej pozycji w stadzie i jak najsmaczniejsze rzeczy zjeść.
Poza tym - ja nie wiem ile masz i jakie świnki, ale coś mi się wydaje, że masz też samice obok? To może potęgować zachowanie samca. Musi męczyć innych, bo jakby co, to on chciałby pokryć samice, a oni mają nawet na nie nie patrzeć

-
- Kontakt:
On cały czas do nich idzie i ich zagania, a one na niego odpowiadają zębami. Wszystkie zaczynają strzelać i chodzić napięte, a potem wzajemnie się siebie bać i podnoszą łebki do bitki. Nawet tutaj w poście jest zdjęcie jak Duda na przechodzącego Alberta stawia łepek ze strachu, w gotowości do rzucenia. One go nie akceptują i tolerowały go do czasu, a on cały czas ich zagania i jest okropnie uparty, nie odpuszcza. Jeżeli na niego się nie rzucą, to zaraz będę miała awanturę wśród czterech świń. Alf potrzebuje kogoś uległego, albo takiego z charakterem, że mu wszystko lata i powiewa, a on może sobie robić co chce. To jest typowy maczo, odpuszcza dopiero jak dostanie bęcki, a już dostał (o dziwo od najspokojniejszego Dudy!)
On zawsze taki był, ale one go akceptowały, a teraz od jakiegoś czasu jest bunt. Strasznie napięta sytuacja.
Nie ma możliwości żeby czuł dziewczyny bo nie są obok siebie. Są piętro niżej także nie ma takiej opcji.
On zawsze taki był, ale one go akceptowały, a teraz od jakiegoś czasu jest bunt. Strasznie napięta sytuacja.
Nie ma możliwości żeby czuł dziewczyny bo nie są obok siebie. Są piętro niżej także nie ma takiej opcji.
Z tym wyczuwaniem dziewczyn....
Raz przywiozłam samca prosto od dziewuchy, widocznie wyczuły od niego samicę, bo to co się działo w domu.....
Raz przywiozłam samca prosto od dziewuchy, widocznie wyczuły od niego samicę, bo to co się działo w domu.....