Toffi & Duduś [*]

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

ODPOWIEDZ
kleymore
Miejscowość: Zabrze
Kontakt:

Re: Sześć świń i ani jednej więcej. Zabrzańskie zoo ;)

Post autor: kleymore »

A próbowałaś wspólnej kąpieli? Ja jak mi się Duda z Alfem tłukł to je wykąpałam razem, a potem potraktowałam suszarką również razem. Wrzeszczały ze strachu, potem biegały po wybiegu i jak miało być spięcie to strzelałam pustą butelką. Wspólny strach ich połączył. Potem z Albertem połączyłam już bezproblemowo. Albert chodził i przyjaźnie chrumkrał, Alf go dominował, ale czarnuch jest łagodny i się nie stawiał. Alf to chojrak, tylko mocny w turkotaniu więc Alvin teraz panuje w klatce. Tzn. Alf gdyby chciał to by ugryzł, ale on nie prowokuje na siłę. Pokazuje rogi, a potem rezygnuje. Alvin jak ma czegoś dosyć to fuknie i Alfa już nie ma, nie jest przyzwyczajony do tego, że ktoś się stawia :lol:

Wiesz... mi jak się Agatka z Aishą nie chciała pogodzić to były odseparowane tak żeby się nie widziały, nie czuły i nie słyszały. Po kilku dniach spróbowałam ponownie, ale na tyle krótko żeby nie doszło do fukania. Potem znowu kilka dni spokoju im dałam i ponownie połączyłam, tym razem już na stałe. Bardzo dużo dało to, że o sobie zapomniały bo mniej więcej to wyglądało tak: mała pędziła do Agatki pod brzuch, Agatka ją fuknęła zębami i mała latała piszcząc okropnie. Potem już mała reagowała na sam zapach Agatki i wrzeszczała jakby ją ktoś kroił, a to denerwowało Agatkę.

Myślę, że u Ciebie dobrym rozwiązaniem byłoby wykąpanie i wspólny wybieg. A jeżeli to nie pomoże to odseparowanie po pokojach i spróbowanie po tygodniu. One cały czas jak są przy kratkach i się czują to chodzą nerwowe, rozdrażnione i w rezultacie jak tylko mogą (przy łączeniu) od razu się na siebie rzucają.
ANYA

Post autor: ANYA »

Kleymore ja nie mam normalnych swinek wiec pewnie normalne metody tez nie podzialaja.
MOj Alf jest spokojny, nawet bardzo. Swinki omija, ale jak juz jakas podejdzie to potrafi bardzo zranic. Z Angelo jest tak samo tylko ten to dominant jest. Sporobuje ich razem wykapac i wysuszyc suszarka, bo juz tak robilam ale nic nie dalo. Ale teraz jest spokojniej.
kleymore
Kontakt:

Myślę, że jak to nie poskutkuje to powinnaś je porozkładać po domu żeby się nie widziały kilka dni. Złość i napięcie powinno im minąć.

Jestem po nocnej małej interwencji. Chłopcy się zdenerwowali, nie wiem który zaczął, ale wszystkie strzelały zębami. Alfa było najtrudniej uspokoić, ale poszłam z nim do kuchni i jak się zestresował to odpuścił. Musiałam na niego rzucić koc bo nie chciałam żeby na ślepo pobiegł gdzieś i wpadł na któregoś z chłopaków. Teraz jest spokój, zobaczymy jak będzie w nocy.

W każdym razie Alvin też jest pyskaty ;)
kleymore
Kontakt:

Strupków już nie ma, przestaliśmy smarować maścią i przyszła pora na kąpiel. O istnieniu takiej kulki w naszym domu nawet nie mieliśmy pojęcia :) Teraz włosy odżyły i zmieniły swoją objętość.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
maleńka

Post autor: maleńka »

Teraz wygląda jak baranek :love:
boe22

Post autor: boe22 »

:shock: wygląda jakby przeszedł przez burzę! :lol:
anuleczka

Post autor: anuleczka »

:D
Alvinek wygląda jak jeżyk hehehe
boe22

Post autor: boe22 »

Jakby był wkurzony! :laugh:
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

ale puchasty jest! :love:
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
bella12330

Post autor: bella12330 »

piękne tulidełka :love: a i alfi to perówianka czy długo włosy świniaczek ??
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”