Świnkowe życie Pieszczocha [*] i Alvina [*] oraz Dastiego

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

Casia

Re: Co nowego u Pieszczocha :)

Post autor: Casia »

szczęściarz z tego slicznego Pieszczocha ze trafił na Ciebie :buzki:
Assia_B

Post autor: Assia_B »

Byliśmy dziś z Pieszczochem u weta :( Okazało się, że drapanie, o które pytałam w dziale o grzybicy okazało się drapaniem nie bez powodu :( Pieszczoch ma pasożyty w futerku, na szczęście weterynarz powiedział, że miarę szybko zareagowałam i choroba nie jest rozwinięta. Powiedział, że często ludzie przychodzą dopiero po miesiącu takiego drapania i już jest o wiele gorzej. Za tydzień idziemy do kontroli.

Mam nadzieję, ze Pieszczoch szybko wróci do zdrowia :)
Hemoś

Post autor: Hemoś »

Zdrówka dla pieszczocha :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Przystojniaczek z niego, śliczny świniak :love: :buzki:
Zaffiro

Post autor: Zaffiro »

Boski :love: a jaki fotogeniczny :D również życzę dużo zdrówka :) to cudowne, że Pieszczoszek trafił na osobę o tak dobrym serduszku jak ty... należało mu się po tym co przeszedł :( co do legowiska to również się rozglądam za takim dla mojej Lusi i w związku z tym mam do ciebie troszkę nietypowe pytanko, a mianowicie czy twój Pieszczoch sika na kocyki lub własnie do legowiska? pytam bo moja świnka sika gdzie popadnie :D
Assia_B

Początkowo Pieszczoch sikał na koc i raz zsikał się na legowisko, ale potem się nauczył i ostatnio to się już nie zdarza :) To fajny gadżet, Pieszczoch lubi się wylegiwać :)
Zaffiro

No moja Lusia też lubi leżeć na mięciutkim :) zwłaszcza po chorobie łapki... dlatego zaczęłam myśleć o legowisku :) co robisz z zasikanym legowiskiem lub kocykiem? pierzesz za każdym razem czy tylko suszysz? zastanawiam się po prostu jak oduczyć Lusie sikania na kocyki :D
Assia_B

Legowisko wyprałam od razu, ale to był jednorazowy przypadek :) A kocyk czasem prałam, a czasem nie od razu, zależnie od czasu :)

Teraz chcę kupić Pieszczochowi taki mostek drewniany, żeby miał "norkę", mam nadzieję, ze mu się spodoba :)
Zaffiro

Też własnie kupiłam Lusi taki mostek i teraz czekam na dostawę :D
Assia_B

Byliśmy dziś na kontroli :) Pieszczoch ma się już lepiej, ale jednak nadal trochę się drapie... Dostał drugą dawkę Ivomecu i mam nadzieję, że już będzie dobrze :) Kolejna kontrola za tydzień.

Zdobyliśmy też pierwszy wpis z pieczątką w naszej książeczce zdrowia świnki.

@Maja, jak tam mostek? Dotarł?
boe22

Post autor: boe22 »

Moja pierwsza świnka też trafiła do mnie na skutek takiej `TROSKI`właścicieli. Podobna historia. Łapy opadają!
Tak się zaczęło! Teraz mam 2 własne, 1 na DT, a 2 następne w drodze do mnie!
Także uważaj! Świnki uzależniają! :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”