Imię świnki- Armin
* Wiek świnki- ur. ok 2 miesiące
* Płeć - samczyk
* Numer adopcyjny - 2495
* Historia zwierzęcia - świnek został zabrany ze sklepu zoologicznego, gdzie został podrzucony
* Miejscowość, w której przebywają zwierzęta, oraz u kogo- Gdańsk, Valkiria
* Informacje dot. diety: na razie siano i ogórek, poznajemy co bardziej smakuje
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - razem z Edgarem
* stan adopcji- Adopcja wstrzymana z powodu wykrytego świerzbowca, do adopcji po wyleczeniu
* Kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę- PW na forum, lub mail : mzybura@wp.pl
* Informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku- ja
Imię świnki- Edgar
* Wiek świnki- ur. ok 2 miesiące
* Płeć - samczyk
* Numer adopcyjny - 2468
* Historia zwierzęcia - świnek został zabrany ze sklepu zoologicznego, gdzie został podrzucony
* Miejscowość, w której przebywają zwierzęta, oraz u kogo- Gdańsk, Valkiria
* Informacje dot. diety: na razie siano i ogórek, poznajemy co bardziej smakuje
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - razem z Arminem
* stan adopcji- Adopcja wstrzymana z powodu wykrytego świerzbowca, do adopcji po wyleczeniu
* Kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę- PW na forum, lub mail : mzybura@wp.pl
* Informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku- ja
Adopcja na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej (http://forum.swinkimorskie.eu/pliki/umowy/umo ... na2013.doc)
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 100cm długości), karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Ważne jest dla mnie, aby osoby chętne na przygarnięcie świnek wykazywały szczere nimi zainteresowanie- to nowi domownicy i decyzja o ich przygarnięciu musi być przemyślana.
W trosce o dobro zwierzaków- nie wysyłam świnek w dalekie trasy, chyba, że ich opiekun sam po nie przyjedzie, albo transport jest bezpośredni i komfortowy:).
Proszę zapoznać się z http://forum.swinkimorskie.eu/SPSM/index.php? ... &Itemid=88 i http://forum.swinkimorskie.eu/SPSM/index.php? ... &Itemid=83
Są to standardowe oczekiwania, jakie SPŚM ma wobec przyszłych opiekunów świnek. Zwierzę, które trafia do adopcji - ma za sobą ciężkie przejścia, jest wyciągnięte z fatalnych warunków, a bardzo często autentycznie uratowane od śmierci. Dlatego właśnie tak bardzo nam zależy, aby dom w którym zamieszka był pewny i bezpieczny.
Armin i Edgar Gdańsk w DS.
Moderator: silje
Armin i Edgar Gdańsk w DS.
Ostatnio zmieniony 31 gru 2015, 1:15 przez Valkiria, łącznie zmieniany 5 razy.
Re: Armin i Edgar Gdańsk (Adopcja wstrzymana)
Jak ktoś mógł się pozbyć takich uroczych świniełków...
- Cynthia
- Moderator globalny
- Miejscowość: Kęty/Zielonka
- Kontakt:
Edgar pięknoto
Wczoraj chłopcy dostali pierwszą dawkę iwamektyny. Edgar się już na dobre rozgościł. Dużo je i śpi, grucha na Armina i popcornuje. Armin przechodził wczoraj kryzys. Musieliśmy go dogrzewać i podratować probiotykiem. Dzisiaj już mu lepiej. Nawet mnie okwiczał, kiedy wyjęłam z klatki miseczkę z karmą. Zabierał też Edgarowi seler z pyszczka. Siedzi teraz i ciągle coś wcina. Moim zdaniem Armin za szybko został zabrany od matki, ważył 220 g., a Edgar 330g. W ogóle nie wyglądają na rodzeństwo...
Chłopaki witają ponownie Po tygodniowym leczeniu, możemy powiedzieć, że jest dużo lepiej. Oto nowe fotki chłopaków. Oczywiście polecają się do rezerwowania i adopcji
Edgar
Armin
Edgar
Armin
Armin ma takie cudowne brewki, że gdyby był samiczką to bym już namawiała Lubego na czwartą świnię.
- Bajlandia
- Miejscowość: Bydgoszcz/Włocławek
- Kontakt:
Przepiękny duet! Nic tylko zakochiwać się i brać!
Gburia-Furia i Fanaberia u mnie od 04.10.2015, Dixi od 31.03.2019, Teng od 05.07.2020
Fanaberka 05.03.2019
Gburka 17.05.2020
Fanaberka 05.03.2019
Gburka 17.05.2020
Chłopcy kwiczą mi, że coś domku nie widać Postanowili sami poprosić o pomoc
Dlaczego nikt ich nie chce? Są prześliczni! Nieustannie się rozpływam
Dzisiaj byliśmy u weterynarza, który stwierdził, że chłopcy są prawie zdrowi. Armin ważył 225 g, a dzisiaj 290 , a Edgar to prawdziwy świń, ważył 320 g, a teraz 460 oby tak dalej